STUDY OF QUALITY INDICATORS OF SEMI-FINISHED DESSERT PRODUCTS BASED ON UV DAIRY CONCENTRATE (Collection of research papers «PROGRESSIVE TECHNIQUE AND TECHNOLOGIES OF FOOD PRODUCTION ENTERPRISES, CATERING BUSINESS AND TRADE», 2026)
Висвітлено актуальність використання напівфабрикатів на основі ультрафільтраційних (УФ) концентратів білково-вуглеводної молочної сировини для розроблення технології десертної продукції на їх основі. Досліджено органолептичні показники, харчову цінність, хімічний склад напівфабрикатів на основі УФ похідних БВМС. Згідно з отриманими результатами, більшість нутрієнтів у розроблених напівфабрикатах містяться у більшій кількості, ніж у контрольних зразках.
Keywords: protein-carbohydrate dairy raw materials; skimmed milk; buttermilk; ultrafiltration; semi-finished products; dessert products; quality indicators