(untitled) (Збірник наукових праць «Прогресивні техніка та технології харчових виробництв, ресторанного господарства та торгівлі», 2026)
У статті наведено результати роботи зі створення інженерних рішень в обладнанні для виробництва харчової продукції масового споживання. Охоплено виробництво майонезу, пастеризованого молока, вершків та ковбасних виробів. При цьому зазначається, що ключовим технічним аспектом в удосконаленні обладнання є застосування елементів автоматизації. Описано основні роботизовані системи, які входять до складу автоматизованих виробничих ліній.