УДОСКОНАЛЕННЯ ПРОЦЕСУ ЗБЕРІГАННЯ ЗЕРНА ЯРОГО ТРИТИКАЛЕУДОСКОНАЛЕННЯ ПРОЦЕСУ ЗБЕРІГАННЯ ЗЕРНА ЯРОГО ТРИТИКАЛЕ (Збірник наукових праць «Прогресивні техніка та технології харчових виробництв, ресторанного господарства та торгівлі», 2025)
Досліджено вплив температурних режимів зберігання (+5°C, -5°C, +25°C) на якість зерна ярого тритикале. Найбільш ефективним виявився режим +5°C, що забезпечує збереження фізичних і біохімічних властивостей зерна та контроль грибкових інфекцій. Нерегульовані умови зберігання призводять до погіршення якості зерна.
Keywords: яре тритикале; зберігання зерна; температурний режим; натура зерна; маса 1000 зерен; енергія проростання; грибкові інфекції