ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ДО ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ТА СТІЙКОГО РОЗВИТКУ ВИРОБНИЦТВА КОРМІВ (Збірник наукових праць «Прогресивні техніка та технології харчових виробництв, ресторанного господарства та торгівлі», 2026)
Проведено аналіз виробництва органічного корму для худоби з акцентом на зростаючому попиті на екологічно чисту продукцію. Підкреслюється важливість натуральних компонентів кормів, які знижують ризик захворювань та підвищують продуктивність тварин.Огляд міжнародного досвіду в біоінженерних технологіях показує, як пробіотики і ферменти покращують здоров’я худоби без синтетичних добавок. Стаття також окреслює перспективи розвитку органічного тваринництва в Україні, відзначаючи важливість упровадження інновацій для покращення якості кормів і здоров’я тварин, що сприяє підвищенню стандартів органічного виробництва.
Keywords: органічні корми; екологічна продукція; пробіотики; ферменти; тваринництво; здоров’я худоби