ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ДО СТВОРЕННЯ ТЕРМОСТАБІЛЬНОЇ ЖЕЛЕЙНОЇ НАЧИНКИ З ПЕКТИНОМ (Збірник наукових праць «Прогресивні техніка та технології харчових виробництв, ресторанного господарства та торгівлі», 2025)
У статті розглядаються інноваційні підходи до створення термостабільної желейної начинки на основі низькоетерифікованого цитрусового пектину з використанням комплексної харчової добавки (КХД).  Встановлено оптимальні концентрації (пектин 5 %, КХД 0,15 %), що забезпечують стабільну гелеву структуру, підвищену термостійкість, водоутримувальну здатність і покращені органолептичні властивості, а також економічну доцільність промислового виробництва.
Keywords: термостабільна желейна начинка; цитрусовий пектин; комплексна харчова добавка; структура гелю; водоутримувальна здатність; органолептичні властивості; кондитерські вироби